Fehér Péter a magyar utánpótlás válogatottak élén

Fehér Péter, aki jelentős sikereket ért el a dán FC Nordsjaelland csapatánál, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) utánpótlás válogatottainak vezetőjeként folytatja karrierjét.

Fehér Péter a dániai FC Nordsjaelland csapatánál töltötte eddigi pályafutásának jelentős részét, ahol az U19-es csapatot dán bajnoki címig vezette, és a Superligában is dolgozott másodedzőként, valamint vezetőedzőként is tevékenykedett a dán másodosztályban. Olyan játékosok fejlődését segítette elő, mint Jores Okore, Emiliano Marcondes, Matthias Jensen és Marcus Ingvartsen, akik később nemzetközi szinten is megállták a helyüket.

Fehér a magyar labdarúgásban szeretne változást hozni, pozitív hozzáállást és mentalitást átültetni a hazai futballkultúrába. Célja, hogy a játékosok ne a hibáikon rágódjanak, hanem gyorsan túllépjenek azokon és előre tekintsenek, hiszen a sport hibákkal jár együtt, és ezekből kell tanulniuk. Az egységes gondolkodás, a szenvedély és az elhivatottság lesznek munkájának alapkövei.

A szakember hangsúlyozza, hogy a csapategység a legfontosabb, és a Honvédnál szerzett tapasztalatai alapján úgy véli, túl sokat foglalkozunk az egyéni teljesítményekkel. Fehér szerint a csapat sikere hozza az egyéni sikereket is.

Az MLSZ bejelentette, hogy a következő idényben az U15-ös válogatottat Szalai László, az U16-ot Szabados József, az U17-et Németh Antal, az U18-at Kemenes Szabolcs, az U19-et Jeremiás Gergő, az U21-et pedig Szélesi Zoltán fogja irányítani. A szövetség célja, hogy hatékonyságban és eredményességben javulást érjenek el.