Weghorst csereként döntötte el a meccset

A holland csatár, Wout Weghorst csereként beállva gyakorlatilag az első labdaérintésével szerzett gólt, ezzel 2-1-re megnyerve Hollandia számára a mérkőzést Lengyelország ellen.

Sokan a Barcelona csatára, Robert Lewandowski sérülése miatt már az Európa-bajnokság kezdete előtt eltemették a lengyel válogatott esélyeit, tekintettel arra, hogy a támadó a legutóbbi öt nagy tornán szerzett lengyel gólok 47 százalékát jegyezte. A lengyelek azonban nem törtek meg, Adam Buksa már az első félidő elején vezetést szerzett egy szöglet után fejjel.

A hollandok válasza nem váratott magára, Cody Gakpo lövéséből még az első félóra vége előtt egyenlítettek. A holland válogatott a mérkőzés nagy részében fölényben játszott, bár a lengyeleket nem lehetett színtelen-szagtalan csapatnak nevezni, és a második félidő elején hosszú percekig fölényben is játszottak.

A mérkőzés hajrájában azonban Ronald Koeman szövetségi kapitány becserélte Wout Weghorstot, aki két perccel később már gólt is szerzett. Weghorst ezzel megerősítette, hogy a válogatottban játszott legutóbbi 64 játékperce alatt 4 gólt szerzett, és a legutóbbi 11 válogatottmeccsén 7 gólt lőtt.

A mérkőzés végeredménye így Lengyelország–Hollandia 1-2 lett, a lengyeleket pedig várhatóan Ausztria és Franciaország ellen is nehéz mérkőzések várnak.