Új funkciók érkeznek a WhatsAppba

A WhatsApp hívásfunkciója több újításon is átesik, amelyek mind a mobilos, mind a számítógépes felhasználókat érintik. A Meta által bejelentett frissítések között szerepel a képernyőmegosztás hanggal, a videohívások résztvevőinek számának növelése, valamint a beszélő automatikus kiemelése.

A Meta bejelentése szerint a WhatsApp hívásfunkciója több új funkcióval bővül. Az újdonságok között található a képernyőmegosztás hanggal, amely különösen hasznos lehet közös videónézés során, hiszen így a képernyőn megjelenő tartalom hangja is megosztható lesz. Emellett a videohívásokban részt vevők száma is bővül, mostantól akár 32 fő is csatlakozhat egy-egy híváshoz, függetlenül attól, hogy milyen eszközt használnak. A beszélgetések során az éppen szóló személy automatikusan előtérbe kerül, így könnyebbé válik a kommunikáció követése.

A Meta kiemelte, hogy a hívások hang- és videóminőségének fejlesztése mellett további technikai újításokon is dolgoznak. Egyik ilyen az MLow kodekek bevezetése, amelyek a hívások megbízhatóságát hivatottak javítani. A mobilkészülékeken indított hívások esetében ígéretük szerint jobb zaj- és visszhangszűrés érhető el, ami különösen zajos környezetben lehet előnyös. A gyorsabb internetkapcsolattal rendelkező felhasználók pedig magasabb felbontású videohívásokban részesülhetnek.