Új edzőpályát kapnak a svájciak az Eb-n

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) reagált a svájci válogatott panaszaira, és a következő két napban kicserélik a waldaui edzőpálya gyepszőnyegét. A svájci csapat ezalatt Stuttgartban, a VfB Stuttgart edzőközpontjában készül a skótok elleni szerdai mérkőzésre.

A svájci labdarúgó-válogatott panaszai nyomán az UEFA döntött a waldaui edzőpálya gyepszőnyegének cseréjéről. A svájciak a skótok elleni szerdai mérkőzés előkészületeit a VfB Stuttgart edzőközpontjában, a Robert-Schlienz-stadionban végzik el. A svájci szövetség közleménye szerint a fű gyökerei több helyen elhaltak, ezért szükségessé vált az edzőpálya gyepszőnyegének cseréje. A skótok elleni mérkőzés után a csapat visszatérhet majd a Waldauba.

A svájci válogatott Stuttgartban szállásolva el az Európa-bajnokság ideje alatt, és a város határában található Waldauban edzenek. Azonban az első edzések után több játékos is kifogásolta a gyep minőségét, ami göröngyös és egyenetlen volt. Remo Freuler, a Bologna középpályása a Blicknek adott nyilatkozatában diplomatikusan fogalmazott, mondván a helyzet nem ideális a gyep állapota miatt.