Ő Kevin, a világ legmagasabb kutyája

Egy iowai család házi kedvencét, Kevint nemrég kiáltották ki a világ legmagasabb kutyájának. A Guinness világrekorder dán dog azonban nem szállt el magától, sőt, a gazdái szerint sem a hírnevével, sem a nagyságával nincs tisztában, ugyanis mindent szeret megcsinálni, amit kistestű kutyák szoktak.

Kevin, a dán dog, a Reszkessetek betörők! című film főhőséről kapta a nevét, és egy hároméves gyerek átlagos magasságával bír, ami 1,97 méter. Ez mintegy húsz centivel haladja meg a dán dogok átlagát, ami miatt gyakran nézik kisebb lónak az emberek. Kevin rendkívül barátságos, még a macskákat is csak tisztességből kergeti meg olykor, de nem bántja őket. Az automata porszívótól viszont szabályosan retteg, nem engedi két méternél közelebb jönni, akkor inkább felugrik és elszalad előle.

Tracy Wolf, Kevin egyik gazdája, elmesélte, hogy a családban jó ideje mondogatták már, hogy az övék a világ legmagasabb kutyája, mielőtt hivatalosan is kiderült, hogy nem csak hazabeszélnek. A dán dogot amúgy vaddisznók becserkészésére tenyésztették, és Kevin szokott is olykor kergetőzni, de azért túlmozgásosnak nem neveznénk. Kedvenc elfoglaltsága a kanapén szunyókálás, amit akkora átéléssel végez, hogy alig tudják felébreszteni egy-egy séta előtt.