Megrongálták Roger Moore monacoi sírhelyét

Egy rajongó, aki Roger Moore monacoi sírhelyénél szerette volna leróni tiszteletét, döbbenetes dolgot tapasztalt: a sírt megrongálták és a Moore család címerét ellopták.

A TMZ beszámolója szerint a rajongó, aki névtelenséget kért, a múlt héten látogatott el a monacói La Colle-ban található Cimetiere de Monaco temetőbe, hogy megkeresse a néhai színész sírkövét. Megdöbbenve tapasztalta, hogy a Moore családot jelképező nagy pajzsot letépték a sírról. A rajongó fényképeket is készített az esetről, hogy bizonyítékokat szolgáltasson a hatóságok számára.

A történteket a rajongó egy privát Facebook-csoportban is megosztotta, ahol több James Bond-rajongó is felháborodását fejezte ki a történtek miatt, kritizálva azt a "piti bűnözőt", aki ilyen tiszteletlenséget engedett meg magának Moore örökségével szemben. A rajongó korábban még nem járt a sírnál, ám amikor megtalálta, nem az a látvány fogadta, amire számított: a Moore családot jelképező pajzsot lefeszítették a sírról.

A helyi rendőrség és a temető illetékesei egyaránt azt nyilatkozták, hogy nem értesültek a vandalizmusról, és a TMZ hívása volt az első alkalom, amikor hallottak a lopásról. A rendőrség egyelőre nem tud semmit a tettesről, ugyanis a vandalizmust sem jelentette senki, csupán a hírportálokról értesültek. Moore hagyatékának kezelői sem reagáltak még a történtekre.

Roger Moore hírnevét elsősorban James Bond szerepének köszönheti, amelyet 1973-tól 1985-ig alakított, és a rajongók körében sokan őt tartják a "legigazibb és legjobb" Bondnak. Az ikonikus angol színész 2017-ben, 89 éves korában hunyt el.