Gulácsi Péter: Ez egy idegenbeli meccs lesz a németeknek

Gulácsi Péter szerint a szerdai magyar-német Európa-bajnoki-mérkőzés egy idegenbeli meccsel fog felérni a házigazda németek számára, mert olyan sok magyar szurkoló lesz a stuttgarti stadionban.

A magyar válogatott kapusa, Gulácsi Péter elmondta, hogy a szurkolók támogatása döntő lehet a Németország elleni összecsapáson, és hogy a magyar szurkolók kreativitása a jegyek beszerzésében egy idegenbeli meccs hangulatát teremtheti meg a németek számára. "Hetek óta hatalmas futballeufória van Magyarországon, aminek nagyon örülünk. A szurkolóink támogatása energiát ad nekünk, ezt érezni is lehet. Ez ad nekünk lökést, amit ki is használhatunk" – nyilatkozta a Bildnek a 34 éves RB Leipzig kapusa.

Gulácsi beszélt a magyar válogatott erősségeiről is, kiemelve a világos szerkezetet, a csapatszellemet, és hogy minden játékos tudja a helyét és szerepét a csapatban. "Természetesen van egy kivételes játékosunk Szoboszlai Dominik személyében, de nincs szupersztárunk. Mindenki egyenlő, mindannyian ugyanabba az irányba húzunk" – magyarázta.

A válogatott szövetségi kapitányáról, Marco Rossiról Gulácsi elmondta, hogy óriási segítséget jelent a csapat számára, hasonlítva őt Carlo Ancelottihoz. "Ő egy hihetetlenül jó ember. Teljesen megbízik bennünk, bizalmat ad nekünk, de aztán elvárja a teljesítményt is" – tette hozzá a kapus.

A német csapatról Gulácsi úgy vélekedett, hogy kiválóak, és ők az Európa-bajnokság esélyesei. "Florian Wirtz kiemelkedő szezont játszott, számomra ő volt a Bundesliga legjobb játékosa. Plusz ott van Jamal Musiala, Toni Kroos és még sokan mások. Ez egy olyan csapat, ahol minden poszton topjátékosok szerepelnek. Ez minden ellenfélnek megnehezíti a dolgát" – mondta a kapus.

A német válogatott 5-1-re győzött a skótok ellen a nyitómeccsen, míg a magyar csapat 3-1-es vereséget szenvedett Svájc ellen, így a szerdai német-magyar mérkőzés még nagyobb tétet képvisel a magyarok számára. A csoport állása jelenleg úgy néz ki, hogy Németország 3 ponttal vezet (5–1-es gólkülönbséggel), Svájc szintén 3 ponttal áll (3–1-es gólkülönbséggel), míg Magyarország és Skócia még pont nélkül van.

Esterházy Márton, a magyar labdarúgás egyik legendás alakja, kritikusan nyilatkozott a magyar válogatott Svájc elleni teljesítményéről, kiemelve, hogy a csapat nem tudott alkalmazkodni az ellenfél váratlan taktikai változásához. "Nem tudom elhinni, hogy ez ekkora zavart okozott a magyar csapatban" – mondta Esterházy, hozzátéve, hogy a játékosoknak önállóan kellett volna reagálniuk a pályán. Esterházy szerint Szoboszlai Dominiknak, mint csapatkapitánynak, aktívabban kellett volna kommunikálnia a pályán, és irányítania a csapatot az ellenfél stratégiájának megfelelően.

A hátralévő program:

2. forduló

  • június 19., Köln: Skócia–Svájc (21:00)
  • június 19., Stuttgart: Németország–Magyarország (18:00)

3. forduló

  • június 23., Frankfurt: Svájc–Németország (21:00)
  • június 23., Stuttgart: Skócia–Magyarország (21:00)

Meccsösszefoglalók, riportok, interjúk, podcastok, videók, érdekességek – minden egy helyen, minden az Indexen!

Böngéssze az Index Európa-bajnoki mellékletét, ahol a cikkek mellett megtalálja a menetrendet, a csoportok állását, a játékoskereteket, a csapatleírásokat és a helyszíneket is! Tartsanak velünk egy hónapon át, hiszen helyszíni tudósítóink rendszeresen exkluzív tartalmakkal jelentkeznek Németországból!