Elképesztő világcsúcs az amerikai úszóválogatón

Gretchen Walsh világcsúcsot úszott női 100 méter pillangón az amerikai úszók olimpiai válogatóján, míg Katie Ledecky negyedik olimpiájára készülhet.

Az amerikai úszók olimpiai válogatójának első napján, az indianapolisi Lucas Oil Stadionban, Gretchen Walsh új világcsúcsot állított fel a női 100 méter pillangó szombati elődöntőjében. A 21 éves úszó 55.18 másodperces idővel ért célba, ezzel három tizedmásodperccel megdöntötte a svéd Sarah Sjöström 2016-ban felállított rekordját, amely 55.48 másodperc volt.

A hétszeres olimpiai bajnok Katie Ledecky könnyedén biztosította helyét a Párizsba utazó csapatban, miután a női 400 méter gyors döntőjében 3:58.35 perces eredménnyel diadalmaskodott. A második helyen Paige Madden végzett 4:02.08-as idővel.

A férfiak versenyében Aaron Shackell nyerte a 400 méter gyors döntőjét, így ő is tagja lesz az amerikai csapatnak Párizsban. Shackell édesapja az 1996-os atlantai olimpián brit színekben versenyzett.

Az amerikaifutball-csapat, az Indianapolis Colts stadionjában megrendezett esemény már az első döntős estén rekordot döntött: a helyszínre kilátogató 20 689 néző minden idők legnagyobb közönségét jelentette úszóversenyen. Az eddigi rekordot a riói játékok óta tartották meg, ahol 16 ezer néző volt jelen.

A sportvilág másik részéből érkező hírek szerint a korábbi kétszeres olimpiai bajnok, Andy Murray is részt vesz a párizsi játékokon. A brit teniszező, aki jelenleg a világranglistán csak a 97. helyen áll, korábban arról beszélt, hogy az olimpia után visszavonulna a profi tenisztől. Murray egyike lesz az egyéniben induló négy brit férfi teniszezőnek, és Dan Evans-szel együtt párosban is indulhat, ha a Nemzetközi Tenisz Szövetség elfogadja jelentkezésüket június 25-én. A britek női egyesben csak Katie Boultert indítják, mivel a US Open 2021-es bajnoka, Emma Raducanu nem vállalta a játékot.