Dráma a Miss World Hungaryn: az egyik versenyző már nem lehet Magyarország Szépe

Tizenhat hölgy kapta meg a lehetőséget, hogy részt vegyen a Magyarország Szépe június 23-i döntőjén, de egy váratlan fordulat következtében csak 15-en állhatnak majd színpadra.

A Miss World Hungary versenyen eredetileg 21 lány indult, hogy megküzdjenek a Magyarország Szépe címért. A verseny során azonban öt versenyző már korábban búcsút intett a megmérettetésnek, így végül 16-an maradtak versenyben a döntőre. A Miss Talent alverseny lezárultával vált ismertté, kik azok a szerencsés hölgyek, akik a Dunán közvetített döntőben megküzdenek majd a győzelemért.

A győztes számára nemcsak a cím, hanem egy nagyobb feladat is vár: ő képviselheti Magyarországot a világ egyik legnívósabb nemzetközi szépségversenyén, a Miss Worldön. Azonban a verseny előtt nem várt esemény történt: Pirlot Rachel egészségügyi okok miatt visszalépett, így a június 23-i döntőben már csak 15 lány marad versenyben a Magyarország Szépe – Miss World Hungary címért.

A Miss World Hungary közösségi oldalának vasárnapi bejelentése értelmében tehát a korábban kihirdetett 16 helyett egy versenyzővel kevesebben állnak majd színpadra a fináléban. A versenyzők fotói és bemutatkozásai a Miss World Hungary Instagram-oldalán tekinthetők meg.

2023-ban a koronát Hacsi Boglárka nyerte el, aki márciusban a nemzetközi Miss World versenyen képviselte Magyarországot, és bár nem került be a top 40-be, nem volt csalódott az eredmény miatt. A döntőn végül a cseh Krystyna Pyszkova lett a világ legszebbje.

A szépségversenyek jelentőségéről és aktualitásáról szóló további érdekességeket egy korábbi cikkünkben olvashatnak, ahol versenyigazgatót és interkulturális pszichológiai szakértőt is megkérdeztünk a témában.