Eriksen csodálatos visszatérése az Eb nyitómeccsén

Három évvel ezelőtti drámai események után Christian Eriksen ismét a dán válogatott kezdőcsapatában szerepelt egy Európa-bajnoki nyitómeccsen, és gólt szerzett a szlovénok ellen.

Az előző Európa-bajnokság dániai nyitómérkőzésén Christian Eriksen életveszélyes állapotba került, amikor a 43. percben összeesett a pályán, és megállt a szíve. Azóta három év telt el, és Eriksen felépült, így újra a kezdőcsapat tagjaként léphetett pályára egy újabb Eb nyitómeccsén, ezúttal a szlovénok ellen.

A meccs 17. percében Eriksen gólt szerzett, ezzel vezetést szerezve a dán válogatottnak. A szlovén kispadon Josip Iličić is helyet kapott, aki korábban a BL-ben is szereplő Atalanta csapatának meghatározó játékosa volt, de 2021-ben magánéleti válságba került, ami depresszióhoz és súlygyarapodáshoz vezetett. Iličić, akit csapattársai Nagymamának hívtak állandó aggodalmaskodása miatt, hazatért Szlovéniába, és a Maribor csapatában nyújtott teljesítményével ismét meghívást kapott a nemzeti válogatottba.

A mérkőzés 77. percében a szlovénok fiatal tehetsége, a 21 éves, RB Leipzigben játszó Benjamin Šeško kapufát talált. Nem sokkal később Erik Janža, a Lengyelországban játszó szlovén játékos egy védőn megpattanó lövéssel egyenlített, így a mérkőzés izgalmas pillanatokat hozott a végjátékban.