Európa a mérlegen: Túlsúly a kontinensen

Európában minden hatodik ember túlsúlyos, de vajon mi áll a jelenség hátterében? Az ARTE Europe Weekly műsorában a túlsúly összetett okait vizsgálják, és azt is megkérdőjelezik, hogy a semaglutidot tartalmazó úgynevezett 'csodaszerek' valóban tartós megoldást nyújtanak-e az elhízás elleni harcban, vagy csupán ideiglenes megoldást jelentenek.

Az elhízás mögött meghúzódó okok sokrétűek, és az ARTE Europe Weekly kiemelt figyelmet fordít ezek feltárására. A műsorban szó esik a semaglutidot tartalmazó súlycsökkentő szerekről is, amelyeket sokan csodaszerként emlegetnek, ám kérdéses, hogy ezek hosszú távon is megoldást jelentenek-e az elhízás problémájára.

Az ARTE heti hírműsora a francia-német közszolgálati műsorszolgáltató, az ARTE gyártásában készül, és nyolc nyelven válik elérhetővé Európa-szerte. A műsort a spanyol El País, a lengyel Gazeta Wyborcza, az olasz Internazionale, a görög Kathimerini, a belga Le Soir és a magyar Telex közreműködésével, az ARTE koordinálásával sugározzák. A projekt az Európai Unió által finanszírozott „Európai médiaplatformok” előkészítő intézkedés keretében valósul meg.