Angliától jó messze dőlt el egy fontos kérdés a Manchester Unitednál

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester United vezetősége Ibizára utazott, hogy személyesen közöljék Erik ten Hag nyári szabadságát töltő edzővel: szeretnék, ha maradna a klubnál.

Erik ten Hag edzői székének melege ellenére, az FA-kupa megnyerését követően a Manchester United vezetősége úgy határozott, hogy nem keresnek új menedzsert a csapat élére. Ten Hag a holland NOS televíziós csatornának mesélt az esetről: "A klubvezetés megkeresett, miközben Ibizán nyaraltam. Hirtelen megjelentek a semmiből, és azt mondták, szeretnék folytatni velem a közös munkát, nem rúgnak ki" – idézte fel a történetet a szakember.

A Manchester United az előző szezonban a nyolcadik helyen végzett a bajnokságban, de az FA-kupa-győzelem révén kiharcolta az indulást az Európa-ligában. A klub új társtulajdonosa, Sir Jim Ratcliffe korábban tárgyalt a Bayern München volt vezetőedzőjével, Thomas Tuchellel, azonban a vezetőség végül úgy döntött, hogy Ten Hag a legmegfelelőbb személy a posztra. "A vezetőség elismerte, hogy tárgyaltak Tuchellel, de végül arra a következtetésre jutottak, hogy már náluk van a legjobb menedzser" – tette hozzá Ten Hag.