Céline Dion és a Grammy-gála: Egy megható pillanat

Céline Dion, aki az SPS szindrómával küzd, meghatóan értékelte, hogy átadhatta az év albumának járó Grammy-díjat Taylor Swiftnek, amint a People magazinnak adott exkluzív interjúban beszámolt róla.

A világhírű énekesnő, akinek két éve diagnosztizálták a stiff-person szindrómát, a Grammy-díjátadón kísérővel jelent meg a színpadon. Dion elárulta, hogy a gálán való részvétele egy nagy visszatérés volt számára, és nem akart ingatagnak látszani. Az énekesnőt hatalmas tapsviharral köszöntötték, ami őt újra otthon érezte magát a színpadon. Dion szerint a közönség szeretete megerősítette benne, hogy a színpad az, ami hiányzik neki és amit igazán akar. A Grammy-díjátadóra különleges alkalomra készült fel, magassarkút és ruhát húzott, de úgy érezte, hogy még nem áll teljesen készen, és "nagyon sok volt" számára ez az esemény.

A felépülés útján

Céline Dion az interjúban beszélt a betegségével kapcsolatos kihívásokról és a felépülésért folytatott küzdelméről is. Hetente ötször vesz részt fiziko- és hangterápián, és bár kétségbeesett időszakokon is átesett, elszántan dolgozik azon, hogy újra énekelhessen. Egy tévéinterjúban elárulta, hogy a betegség súlyos görcsei miatt már a bordái is eltörtek. Dion azt is hozzátette, hogy a görcsök a torkában olyan érzést keltenek, mintha megfojtanák, és csak bizonyos magasságban képes beszélni, amíg a görcsök el nem múlnak. A betegség a hasát, a gerincét és a bordáit is érintheti, és például a kezében olyan érzést kelthet, mintha nem tudná kinyitni a tenyerét.

Az énekesnő életéről és betegségéről szóló dokumentumfilm, az I Am: Céline Dion, Irene Taylor rendezésében, aki korábban Oscar-díjra jelölték, június 25-től lesz elérhető a Prime Videón.