Ingyenes szabadstrandok Bécsben

Bécsben sorra nyílnak az ingyenes szabadstrandok, ahol a városfejlesztési és zöldítési folyamat részeként közel 40 mérföldnyi területen élvezhetik a nyár örömeit a helyiek. Az Új-Duna mentén található strandok között a Duna-sziget és az Új-Duna partja a legkedveltebb szabadidős oázisok közé tartozik, és a fürdőparadicsomként is egyre népszerűbb 63 kilométeres vízparti övezetben mindenki megtalálhatja a mininyaralás lehetőségeit.

Májusban kezdődött a fürdőszezon, és Bécs egy újabb stranddal, az Arena Beach-szel bővült, amelyet a dunai partszakaszok újratervezési sorozatának "nagy fináléjaként" jegyeznek.

Bécs új gyöngyszeme

Az Arena Beach a Kaisermühlen hídtól sodrásirányban található öbölben helyezkedik el, és amfiteátrumra emlékeztető kialakításával, árnyas fáival különösen alkalmas a gyermekes családok számára. Az U-alakú öblöt, ahol eredetileg egy Duna-színpadot terveztek, idén a környék újjáélesztése céljából vette gondozásába a főváros. Az újratervezés során a helyszínt 4000 köbméter anyaggal töltötték fel, így a part mentén enyhe lejtő alakult ki az Új-Duna felé, ami lassan mélyül, ezért ideális azoknak is, akik nem tudnak jól úszni – mutatta be a fejlesztést Ulli Sima városi tanácsos (SPÖ).

Komphajó és úszó trambulin a mediterrán oázisban

A 22. kerületben található Copa Beach a mediterrán hangulatú strandok közé tartozik, amely az U1-es metróvonalon egész évben elérhető, és a főszezon májustól szeptember végéig/október elejéig tart. Az ingyenes, modern fürdőhely tágas zöldterületekkel, árnyas fákkal, hegymászóparkkal, homokos stranddal és a nemzetközi gasztronómia széles választékával vonzza a látogatókat. A strandon található a Copa Cruise komphajó négy kikötőjének egyike is, valamint a világ legnagyobb úszó trambulinja, amelyről néhány euróért késő estig lehet a Dunába ugrálni, reflektorfény kíséretében.

A Vienna City Beach Club és a wakeboard lift között található Pirate Bay strand is ingyenesen látogatható, tágas-homokos partszakaszt és rengeteg árnyékos területet kínál a bécsiek kikapcsolódásához.

Szabadidőpark az Elsüllyedt város helyén

A Duna-sziget jobb partján fekvő "Elsüllyedt város" területén is zajlanak a munkálatok, hogy a lakosság egy sokoldalú és egész évben használható rekreációs területet nyerjen. A tervek szerint 20 ezer négyzetméteren ingyenesen elérhető szabadidő-oázist alakítanak ki, fogyasztásmentes zónákkal, fürdőhelyekkel és sportpályákkal, hatalmas zöld területekkel. Az építkezés 2023 őszén kezdődött, és 2025-re fejeződik be. A beruházás több szakaszban valósul meg, összesen körülbelül 15 millió euróból.