Taylor Swift turnéja milliárdokat hozhat Európának

A világhírű amerikai énekesnő, Taylor Swift európai turnéja óriási bevételt ígér a kontinens vendéglátóiparának, és a rajongók mellett a gazdasági szereplők is nagy várakozással tekintenek az esemény elé.

Taylor Swift amerikai Eras turnéja és a hozzá kapcsolódó film tavaly jelentős összegeket pumpált az amerikai gazdaságba. Európában hasonló gazdasági hatást várnak el, mivel az énekesnő világ körüli turnéjának keretében 18 nagyvárosban fog koncertezni a kontinensen.

Olaszországban, ahol az énekesnő július közepén lép fel, a szállodákban már most lefoglalják a helyeket a koncertre érkező vendégek. Ben Julius, a Tourist Italy nevű cég alapítója a Business Insider-nek elmondta, hogy a milánói szállodaárak a koncert idején átlagosan 45 százalékkal magasabbak, mint az azt megelőző és követő hetekben, és a látogatók átlagosan két napot töltenek a városban.

Az európai közgazdászok, akik a szolgáltatási szektor inflációs rátáit figyelik, Taylor Swift turnéját az európai gazdaságra gyakorolt hatás szempontjából vizsgálták. Az Európai Központi Bank a hónapban csökkentette a kamatlábait az infláció lassulása miatt, de most attól tartanak, hogy az énekesnő érkezése újra felfűtheti az árakat, hiszen a rajongók tízezrei, akik a koncertekre érkeznek, jelentős összegeket költenek étkezésre, italra és egyéb szolgáltatásokra.