Billie Eilish rekordot döntött a Spotify-on

Billie Eilish a világon a harmadik előadó, aki elérte a havi 100 millió Spotify-lejátszást, és ő a legfiatalabb, akinek ez sikerült a zeneiparban.

Billie Eilish, a 22 éves énekes, a zeneiparban a legfiatalabb előadóként érte el a havi 100 milliós Spotify-lejátszást, amivel a világon a harmadik helyet foglalja el ebben a kategóriában. A kétszeres Oscar-díjas művésznek csupán 82 dala van a Spotify-on, míg a havi 107 millió hallgatóval rendelkező The Weekndnek és a 102 milliót számláló Taylor Swiftnek több mint kétszer annyi dalukkal sikerült elérniük ezt a mérföldkövet.

Jeremy Erlich, a Spotify globális zenei vezetője szerint Billie Eilish karrierje a kezdetektől fogva összefonódott a streaming-szolgáltatóval, és az "Ocean Eyes" című dal óta folyamatosan bővíti rajongótáborát világszerte. Erlich kiemelte, hogy Eilish és testvére, Finneas által 2016 óta elért eredmények kivételesek, különösen figyelembe véve Billie fiatal korát.

Billie Eilish nyolc dala is megtalálható a Spotify Billions Clubjában, ahol a dalok hallgatottsága meghaladja az egymilliárdot. Ezen dalok közül a "Lovely" a legnépszerűbb 2,8 milliárd lejátszással, ezt követi a "Bad Guy" 2,5 milliárd lejátszással, és a "When the Party's Over" 1,8 milliárd lejátszással. Az "Ocean Eyes" is átlépte a milliárdos határt. Az énekes-dalszerző debütáló kislemeze, az "Ocean Eyes" 2018-ban került fel a Billboard Hot 100-as listájára, azóta további 42 dala szerepelt az összesített listán, közülük hat a top 10-ben.

Billie Eilish legújabb, harmadik studióalbuma, a "Hit Me Hard and Soft" májusban jelent meg.