Új pezsgőzési trend hódíthat Magyarországon

A Törley Pezsgőpincészet újítása, a jégre tölthető nyári pezsgő, aranyérmet nyert az angliai Global Sparkling Masters versenyen, ami tovább erősítheti a "jég-pezsgőzés" iránti érdeklődést hazánkban.

A Törley Pezsgőpincészet a tavalyi nyár egyik újdonságával, egy jégkockákra töltött pezsgővel teremtett új trendet a hazai piacon. A vállalat sikerei nyomán idén nyáron egy új, félszáraz roséalapú "jég-pezsgőt" dobott piacra, amely a Törley ICE PiNK! névre hallgat. A pezsgőmester, Koczuba Róbert szerint ez a fogyasztási trend tovább erősödhet Magyarországon.

A Törley pezsgőmestere, Koczuba Róbert kiemelte, hogy a könnyed italok esetében is fontos a minőség, amit az új pezsgő aranyérmes elismerése is igazol. A "jég-pezsgőzés" szokása Dél-Franciaországból indult, ahol a forró nyári napokon jégkockákkal hűtötték le a buborékos italokat, mondta el Csomay András, a Törley Pezsgőpincészet marketingigazgatója.

A fogyasztói hangulatot vizsgáló kérdőív adatai szerint a válaszadók 29 százaléka érezte magát felszabadultnak, 28 százalékuk kíváncsiságot érzett, egy negyedük "pezsgő életérzésről" számolt be, míg 18 százalékuk a megnyugvás állapotát érezte a legközelebbinek. Ezek az adatok is alátámaszthatják, hogy a jégkockára töltött pezsgők iránti érdeklődés tovább nőhet a magyar fogyasztók körében.