A Naprendszerünk óriási gázfelhővel ütközött, és más technológiai újdonságok

A múlt héten számos érdekes technológiai és tudományos esemény zajlott, többek között a Naprendszerünk egy hatalmas gázfelhővel való találkozása, amelynek hatásai a Földön is érzékelhetőek voltak.

Amerikai kutatók szerint egy óriási gázfelhővel való ütközés állhat a Föld jégkorszakának kialakulása mögött. Ez a jelenség nemcsak tudományos körökben keltett nagy érdeklődést, hanem a laikusok körében is.

A technológiai eszközök használói számára is fontos hír, hogy a Samsung telefonokon frissíteni kell az Óra alkalmazást, mivel hibák kerültek bele. A világ egyik legnépszerűbb okostelefon-gyártója már kiadta a szükséges frissítést.

A kiberbiztonság területén is történtek fontos fejlemények. Rónaszéki Péter szakértő saját tapasztalatai alapján is megerősítette, hogy az internetes csalók rendkívül türelmesek és profi módon próbálják átejteni az áldozataikat, ami akár több milliárd forintos károkat is okozhat.

A mesterséges intelligencia alkalmazása újabb áttörést hozott a technológiában. A brit Materials Nexus cégnek sikerült 10 év helyett néhány hónap alatt újfajta mágnest fejlesztenie, ami jelentős hatással lehet Kína ritkaföldfém-piacára.

Végül, de nem utolsósorban, az androidos telefonok tulajdonosai számára is izgalmas újítás érkezik. Egy új kapcsoló segítségével a mobilról elérhetővé válik minden, ami a windowsos számítógépen található, így a kábelek használata feleslegessé válik.