A spanyolok magabiztos győzelmet arattak a horvátok felett

A B-csoport Európa-bajnoki mérkőzésén Spanyolország kiemelkedő teljesítménnyel 3-1-re győzte le Horvátországot. A spanyol csapat már az első félidőben háromgólos előnyt szerzett, amit a második félidőben is megőriztek.

Az Európa-bajnokság B-csoportjában a spanyol válogatott és a horvát csapat csapott össze. A spanyolok, akik a végső győzelem egyik esélyeseként léptek pályára, sima győzelmet arattak a Luka Modric vezette horvátok felett.

A horvátok legidősebb játékosára, Modricra irányult a legtöbb figyelem, míg a spanyoloknál a rekordfiatalon, mindössze 16 éves és 322 naposan debütáló Lamine Yamal volt a középpontban.

A mérkőzés első góljára a 29. percig kellett várni, amikor is Álvaro Borja Morata Martín magabiztosan talált be a horvát kapuba. Nem sokkal később Fabián Ruiz Peña növelte a spanyolok előnyét, majd a félidő lezárásaként Daniel Carvajal Ramos is betalált, így a csapatok 3-0-s állással vonulhattak az öltözőbe.

A második félidőben a spanyolok továbbra is domináltak, Yamal több ígéretes akcióban is részt vett. A horvátok a 79. percben tizenegyest kaptak Rodrigo Hernández Cascante szabálytalansága után, de Bruno Petković büntetőjét Unai Simón hárította, és a VAR döntése értelmében a kipattanóból szerzett gólt érvénytelenítették, mivel Ivan Perišić korán lépett be a tizenhatoson belülre.