Pető Tamás a Fehérvár FC új vezetőedzője

Hétfőtől Pető Tamás veszi át a Fehérvár FC NB I-es csapatának irányítását, miután a klub hivatalos honlapján bejelentették, hogy minden részletben sikerült megállapodniuk a feleknek.

Pető Tamás, aki 1974. június 8-án született Ajkán, pályafutását Veszprémben kezdte, majd több magyar és külföldi csapatban is megfordult, köztük Győrben, Székesfehérváron, Újpesten, Belgiumban, a Vasasban, Hollandiában a NAC Bredában és a Lombard Pápában. Játékosként a magyar válogatottban is 14 alkalommal lépett pályára 1998 és 2002 között.

Visszavonulása után a szakmai munka más területein is kipróbálta magát: játékosmegfigyelőként, másodedzőként és megbízott edzőként is dolgozott. Casoni távozása után rövid ideig, 2015-ben megbízott edzőként irányította a Vidit, majd Paksra szerződött játékosmegfigyelőként, és később a veszprémi labdarúgócsapat vezetőedzője lett.

A Fehérvár FC-nél korábban több pozícióban is tevékenykedett, így nem ismeretlen számára a környezet. A klubnál töltött hat év alatt két bajnoki címet és három bronzérmet nyert, és az NB II küszöbéig vezette a Veszprém együttesét. A 2023–2024-es szezont az NB III Észak-Nyugati csoportjának harmadik helyén zárták.