Silverstone-ban is pódiumra léphetett a brit Forma-4 magyar újonca

Molnár Martin, a Virtuosi Racing magyar versenyzője, sorozatban ötödször állhatott fel a dobogóra az újoncok között a brit Forma-4-es sorozat silverstone-i versenyhétvégéjén, ezzel összességében nyolcadik alkalommal ért el dobogós helyezést, és a második helyre lépett elő az újoncok értékelésében.

A brit Forma-4 idei szezonjának első felét záró silverstone-i versenyhétvége előtt Molnár Martin már hét alkalommal állhatott fel a pódiumra az újoncok között. A legendás versenypályán az egy hónapos szünet előtt újabb trófeák megszerzésére törekedett a magyar tehetség.

Az esős körülmények között kezdődött pénteki nap után, ahol Molnár az első szabadedzésen a nyolcadik, a másodikon pedig a tizennyolcadik helyen végzett, pozitívan értékelte az elvégzett munkát és optimistán tekintett a szombati versenynap elé.

A szombati időmérőn a pálya felszáradása még a rutinos versenyzők számára is kihívást jelentett, és sajnos Molnár Martin nem tudta megismételni a múlt heti, Thruxton-beli időmérős teljesítményét, így a tizennyolcadik helyen zárta az időmérőt.

A délutáni futamon a tizenhetedik helyről rajtolva egy jó startot követően az első körben a tizenegyedik pozícióig jött fel, de egy biztonsági autós fázis következett. Az újraindítás után a tizedik helyért folytatott küzdelemben két pozíciót veszített, így végül a tizenharmadik helyen ért célba, azonban az újoncok értékelésében a dobogó harmadik fokára állhatott.

A 2024-es brit F4-es idény versenynaptára:

  • Április 27–28.: Molnár Martin csapata legjobbjaként kezdte Formula–4-es karrierjét Doningtonban.
  • Május 11–12.: Tovább remekel a brit Formula-4-ben újonc fiatal magyar versenyző.
  • Május 25–26.: Molnár Martin megduplázta dobogós helyezései számát a brit F4-ben.
  • Június 8–9.: A brit F4 magyar versenyzője először állhatott az újoncok dobogójának második fokára.
    1. Silverstone – június 15–16.
    1. Zandvoort (Hollandia) – július 13–14.
    1. Knockhill – augusztus 10–11.
    1. Donington Park – augusztus 24–25.
    1. Silverstone – szeptember 21–22.
    1. Brands Hatch – október 5–6.