Magyarország 3-1-es vereséget szenvedett Svájctól, Embolo különös góljával

A magyar labdarúgó-válogatott nem kezdte jól az Európa-bajnokságot, miután 3-1-es vereséget szenvedett a svájci csapattól a németországi torna nyitófordulójában Kölnben.

A találkozó során a magyar csapat több hibát is vétett, amit a svájciak kihasználtak. Az első félidőben a svájciak domináltak, és már a 12. percben megszerezték a vezetést Kwadwo Duah góljával. A félidő lezárása előtt Michel Aebischer is betalált, így a szünetben már kétgólos előnnyel vonulhattak pihenőre. A második félidőben Varga Barnabás fejes góljával ugyan szépítettek a magyarok, de a hosszabbításban Breel Embolo egy újabb védelmi hibát kihasználva beállította a végeredményt, ráadásul különös körülmények között: a lövés előtti pillanatokban egy nehezen azonosítható sportszer esett ki Embolo nadrágjából, amely később kiderült, hogy a csereként beállt játékos combjára rakott szorító volt.

A magyar szövetségi kapitány, Marco Rossi elismerte, hogy csapata rosszul játszott, és úgy értékelt, hogy talán két vagy három játékosa játszott jól, a többiek nem hozták az elvárhatót.

A magyar válogatott következő ellenfele a házigazda német csapat lesz, amely a nyitómeccsen 5-1-re győzte le Skóciát. A következő mérkőzésre Stuttgartban kerül sor szerdán, 18 órai kezdettel. Az Eb-t győzelemmel kezdő Svájc szerdán Skócia ellen folytatja.