„Mickey Rourke oldalán találtam magam” – Egy magyar srácé az amerikai álom: FBI-ügynök és drogelhárító volt, mára hollywoodi színész lett Tamás

Nádas Tamás, aki egykoron karatésként szerzett hírnevet Magyarországon, az amerikai álom nyomában Hollywoodba költözött, ahol először rendőrként és FBI-ügynökként dolgozott, mára pedig a filmes iparban találta meg a helyét.

Nádas Tamás a 90-es években karatésként vált ismertté, Európa és világbajnoki címeket is szerzett, majd a siker után Amerikába költözött, hogy színészi karriert építsen. A zöldkártya és az állampolgárság megszerzése után, 2000-ben költözött ki az Egyesült Államokba, ahol kezdetben különböző munkákat vállalt, többek között mozitakarítóként és teherautósofőrként is dolgozott, majd New Yorkban egy kubai étteremben lett mixer. Ebben az időszakban színiiskolába is beiratkozott, és színházi szerepeket kapott.

New York után Los Angelesbe költözött, ahol egy étterem menedzsereként dolgozott, miközben Ivana Chubbuck stúdiójában tanult, ahol olyan hírességek is pallérozódtak, mint Brad Pitt vagy Scarlett Johansson. Kaszkadőrként is dolgozott, és bár élvezte a munkát, mindig a színészet vonzotta. Ebben az időszakban Plácido Domingo személyi testőreként is tevékenykedett.

Feleségével Albuquerque-be költöztek, ahol Tamás rendőrként helyezkedett el, majd az FBI és a DEA kötelékében dolgozott, ahol többek között terroristákat és drogkereskedőket üldözött. Ebben a szakmában többször került lövöldözésbe, ami lelkileg megviselte.

A rendőrségi és ügynöki munka mellett Tamás a filmes iparban is érvényesült, először lámpákat és kamerákat adott ki, majd szerepeket kapott különböző produkciókban. Egy alkalommal Thomas Jane mellett játszott, és Mickey Rourke oldalán is szerepelt. Jeff Fahey-vel, Michael Jai White-tal és Dermot Mulroney-val is baráti viszonyt alakított ki.

Tamás, aki már tulajdonosként és producerként is dolgozik, a Boneyard című filmet készítette, amiben Mel Gibson és 50 Cent a főszereplők. A film a Lionsgate által kerül kiadásra. Tamás szeretné Magyarországon is kamatoztatni a színészi tapasztalatait, és már vásárolt is itthon házat.