Késnek a vonatok a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalon

A Mávinform tájékoztatása szerint fa dőlt a felsővezetékre, ami jelentős késéseket okoz a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vasútvonalon.

A közlemény szerint a késést okozó probléma elhárítása délig várható. Szántód és Balatonszárszó között a meghibásodott felsővezeték miatt szünetel a vonatközlekedés, ezért a Siófok és Balatonszemes közötti szakaszon pótlóbuszok szállítják az utasokat. A Mávinform Facebook-oldalán közzétett információk alapján a helyreállítási és hibaelhárítási munkálatok várhatóan 11:30 és 12:00 óra között fejeződnek be. A tájékoztatás szerint jelentősen hosszabb eljutási időre kell számítani a dél-balatoni vonalon.

Nem ez az egyetlen vonal azonban, ahol késések vannak. A Vácról a Nyugati pályaudvarra 7 óra 34 perckor elindult S70-es vonat (2447) Dunakeszi állomáson rendőrségi intézkedésre várakozott, így menetideje 30-40 perccel nőtt. A Mezőhegyesről Békéscsabára 7 óra 58 perckor indult személyvonat (37027) pedig 30 perces késéssel közlekedett.

A nemzetközi járatok esetében sem jobb a helyzet. A Nyugati pályaudvarról 8 óra 12 perckor Varsó felé induló Báthory EuroCity (EC 130) 25-30 perces késéssel közlekedik.