Szentgotthárdi ipari park fejlesztése új mérföldkőhöz ért

A szentgotthárdi ipari parkban a XANGA cégcsoport által fejlesztett multifunkciós ipari csarnoképület elérte legmagasabb pontját, ahol a bokrétát ünnepélyesen elhelyezték.

A Vendvidék Real Estate Kft., mely a debreceni székhelyű XANGA cégcsoport tagja, mintegy 3 milliárd forintos befektetéssel valósítja meg az új multifunkciós ipari csarnokot a 1997 óta működő szentgotthárdi-heiligenkreuzi határon átnyúló tudományos ipari parkban. Az első ütemben megépülő közel 3600 négyzetméter alapterületű létesítmény shell and core állapota 2024 nyarára várhatóan elkészül, ami lehetővé teszi a bérlők számára a technológiai transzfert és a tevékenység megkezdését.

A bokrétát a csarnok legmagasabb pontjára Huszár Gábor, Szentgotthárd város polgármestere, Majthényi László, Vas Vármegye Közgyűlésének elnöke és Herdon István, a XANGA csoport elnök-vezérigazgatója helyezte el közösen.

A XANGA csoport a következő években további fejlesztéseket tervez a 7,6 hektáros területen, ahol összesen mintegy 25-30 ezer négyzetméter alapterületű ipari és logisztikai épületkomplexumot kíván létrehozni, több mint 10 milliárd forintos befektetési volumennel.

A cégcsoport korábban elsősorban Debrecenre koncentrált, de az elmúlt években új befektetési helyszínek után nézett. Szentgotthárdot a város kedvező elhelyezkedése, a korszerű infrastruktúra és a kiváló munkaerőbázis miatt választották ki.

A jövőbeli befektetések finanszírozásának hosszú távú biztosítása érdekében a XANGA csoport 2019 második felétől az MFB Invest Zrt.-vel, az MFB csoporthoz tartozóval, közösen több iparfejlesztési alapot hozott létre, melyeket a XANGA Ventures Magántőkealap-kezelő Zrt. menedzsel. A szentgotthárdi projekt finanszírozását a Tranzakciós és Vállalatfejlesztési Alap biztosítja.