A magyar rendőrség BYD Atto 3-as villanyautót tesztel

Egy BYD Atto 3-as modellt fotóztak le a Totalcar munkatársai a magyar Országos Rendőr-főkapitányság előtt, ami arra utal, hogy a rendőrség elektromos járművek beszerzését fontolgatja.

A Totalcar által megörökített jármű egyelőre egyedülálló a rendőrség flottájában, de információik szerint később további BYD típusú elektromos autók is csatlakozhatnak a szolgálathoz. A BYD Atto 3, amelyet Kínában Yuan Plus néven ismernek, a középkategóriás crossover járművek közé tartozik, és nemzetközi értékesítése 2023-ban indult. A Magyarországon 14-15 millió forintos árcédulával rendelkező modell már több mint 500 ezer darabban talált gazdára világszerte. Az autó 7,3 másodperc alatt éri el a 100 kilométer/órás sebességet, és 410 kilométeres hatótávolsággal rendelkezik, ami a városi rendőrségi felhasználásra teszi alkalmassá.

A BYD, amely Szegeden tervez gyárat építeni, a világ egyik legnagyobb elektromos autógyártójának számít. Azonban az európai piacra való belépés még kihívásokkal teli a cég számára. A Vezess.hu összefoglalója szerint Németországban 2023 áprilisában mindössze 183, míg márciusban 160 BYD autót sikerült értékesíteniük.