A RangAdó díjátadó gálájának díjazottjai

A Ferencváros támadója, Varga Barnabás második alkalommal nyerte el a szezon legjobb játékosa címet az OTP Bank Liga RangAdó díjátadóján, ahol a labdarúgó bajnokság vasárnap befejeződött idényének kiemelkedő egyéniségeit díjazták.

A RangAdó díjátadón Varga Barnabás mellett a legjobb vezetőedzőnek járó elismerést Bognár György, a Paksi FC edzője kapta, aki a csapatot kupagyőzelemre és bajnoki ezüstéremre vezette, és az elismerést Marco Rossi szövetségi kapitánytól vehette át. Rossi a díjátadón kiemelte Bognár György teljesítményét, mint aki a Pakssal rendre erőn felül teljesít.

A szezon felfedezettje a Debreceni VSC játékosa, Vajda Botond lett, míg a legjobb játékvezetőnek Bognár Tamást választották, aki a díjat Dzsudzsák Balázstól, a magyar válogatottsági rekorderétől és a debreceni csapatkapitánytól kapta meg.

Az MTK Budapest csapatát ismerték el a bajnokság legsportszerűbb csapatának, míg a legszebb gól díját Jurek Gábor, a Diósgyőri VTK játékosa érdemelte ki egy márciusi, a Paks elleni találatával.

A díjazottakat a 12 élvonalbeli csapat csapatkapitányai, vezetőedzői, valamint a legidősebb és legfiatalabb játékosai szavazták meg, a legszebb gólra pedig a közönség szavazhatott az m4sport.hu portálon keresztül, amint azt az MTI is megerősítette.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a díjátadón arról beszélt, hogy a bajnokság intenzitásának növelése érdekében fontos lenne, hogy több csapat is képes legyen versenyre kelni a Ferencvárossal. Kiemelte, hogy jó lenne, ha az Újpest meg tudná szorongatni a Ferencvárost, a Honvéd mihamarabb visszatérne az élvonalba, a Debrecen pedig újra megerősödne.

Rossi szerint a bajnokság színvonala „általánosságban véve, néhány évvel ezelőtt” előrelépett, de megjegyezte, hogy a külföldi játékosok színvonala nem éri el a korábbiakét, emlékeztetve olyan nevekre, mint Lanzafame, Lazovics és Leandro.

A szövetségi kapitány figyelmeztette a magyar tehetségeket, hogy a magyar bajnokság ne cél, hanem ugródeszka legyen számukra, és hogy a válogatottban szereplők már megértették ezt, de a többieknek is ezt kellene megérteniük.

A közelgő Európa-bajnokságról szólva Rossi bizakodó volt, hangsúlyozva, hogy a csapat motivált és összetartó, de hozzátette, hogy nem szabad túl magasra helyezni a lécet, hogy elkerüljék a túlzott nyomást a játékosokon.

A díjazottak teljes listája:

  • A legjobb játékos: Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)
  • Az NB I felfedezettje: Vajda Botond (Debreceni VSC)
  • A legjobb edző: Bognár György (Paksi FC)
  • Gólkirály: Varga Barnabás (Ferencvárosi TC, 20 gól)
  • A legszebb gól: Jurek Gábor (Diósgyőri VTK, a Paksi FC ellen)
  • A legjobb játékvezető: Bognár Tamás
  • A legsportszerűbb csapat: MTK Budapest