Két órára szikla szélén rekedt egy turistacsoport Kínában

Még nézni is félelmetes azt a videót, amit egy szikla szélén rekedt, több száz fős turistacsoportról tett közzé a Metro. A túrázok két órát vesztegeltek egy sziklaszirten a kínai Vencsou közelében.

A Metro által közzétett videó tanúsága szerint a turisták hosszú ideig nem tudták, hogy mi történt, és az eset óta nem indulnak újabb csoportok. A vezető túlzsúfoltság miatt állította meg őket, és a túrázók nem tudták, mikor indulhatnak újra. A helyzet azonban nem volt reménytelen, mivel lehetőségük lett volna leereszkedni egy szakember segítségével, de a többség inkább a helyén maradt.

A május elsejei ünnep miatt, amely Kínában május 1-től május 5-ig tart, szokatlanul sok turista volt a több mint 1100 méter magas hegymászóhelyen. A csoport végül két óra várakozás után tudott továbbmenni.

A jegyeket ideiglenesen felfüggesztették, és a szervező cég, a Wenzhou Dingcheng Sports Development Co., Ltd. ki fogja vizsgálni az ügyet. Annyit lehet tudni, hogy vélhetően korlátozzák majd az indulók számát, felülvizsgálják a jegyfoglalási rendszert, és hamarosan bevezetnek egy új forgalomirányító rendszert.

Várhatóan a túrák árában is változás lesz, mivel a szervező cég szerint sokan csak szórakozásból neveznek be, és gyakran nem is teljesítik a távot.