Sam Raimi rendező 31 év után válik

A világhírű rendező, Sam Raimi felesége a Los Angeles-i bíróságra nyújtott be válókeresetet, kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva, ezzel véget vetve a 31 éve tartó házasságuknak.

Sam Raimi neve számos hollywoodi sikerfilmhez köthető, többek között a Pókember trilógia első három részének rendezőjeként, valamint a Gonosz halott franchise és más horrorfilmek alkotójaként is ismert. A 64 éves filmes legutóbbi munkái közé tartozik a Kinyírni a világot és a 65 című filmek producerei tevékenysége, továbbá dolgozik a Finn Wittrock főszereplésével érkező Don't Move című filmen is.

A rendező azonban nem csupán munkájával került a figyelem középpontjába, hanem magánéleti problémái miatt is. Felesége, Gillian Greene a TMZ információi szerint Los Angelesben nyújtott be válókeresetet, amelyben kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozik, és 31 év házasság után szeretné felbontani a kapcsolatot.

A válókereset szerint a pár öt közös gyermekkel büszkélkedhet, akik közül már egyik sem kiskorú, így a gyermekfelügyeleti jogok kapcsán nem kell döntéseket hozniuk. Greene a dokumentumokban további anyagi támogatást kér Raimitól, és azt kéri a bíróságtól, hogy a rendező ne igényelhessen tőle tartásdíjat. A közös vagyon és tulajdon megosztásával kapcsolatban még tárgyalásokat kell folytatniuk, és a kereset nem említ házassági szerződést.

A pár 1993. szeptember 17-én házasodott össze, és bár idén ünnepelnék a 31. évfordulójukat, a nyilvánosság előtt nem voltak jelei annak, hogy problémák merültek volna fel közöttük az elmúlt évtizedek során. Gyermekük közül hárman, Emma Rose, Lorne és Henry is megjelentek apjuk által rendezett filmekben, így a Pokolba taszítva című horrorban és a Pókember 3. egyes jeleneteiben. ARTICLE END