LEO új kutatása az épületüzemeltetés hatékonyabbá tételéért

A Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége (LEO) a WORLD FM Világnap alkalmából mutatta be legújabb Benchmarking kutatását, amely az épületüzemeltetési szektor jó gyakorlatait és történetét, valamint az irodapiaci adatokat elemzi.

A kutatás bemutatása május 8-án, a létesítménygazdálkodás nemzetközi napján történt, amelyet 2009 óta ünnepelnek világszerte a GLOBAL FM kezdeményezésére. A szervezet célja az iparág fejlesztése, reputációjának javítása, társadalmi elismertségének növelése és a szakemberek közötti együttműködés erősítése. Décsi Gábor, a LEO alelnöke és a Benchmarking munkacsoport vezetője, a DOME Group ügyvezető-partnere hangsúlyozta, hogy a létesítménygazdálkodási iparágban rejlő lehetőségek hozzájárulhatnak a környezet megóvásához és a benne dolgozók egészségének, valamint produktivitásának elősegítéséhez. Kiemelte, hogy a COVID-19 járvány és az energiaválság új kihívások elé állította a szektort, amelyek stratégiai jelentőséggel bírnak a létesítménygazdálkodás számára.

A gazdasági változások, mint a háború kirobbanása és a beruházások visszaszorulása, előtérbe helyezték a létesítménygazdálkodást mint tervezhető és biztos gazdasági tevékenységet. Décsi Gábor hozzátette, hogy a szakma sikeres legitimálásában és üzemeltetésében kulcsfontosságú a képzés, tudás és jó gyakorlatok megosztása, amelyben a LEO tagjait munkacsoportokkal, kiadványokkal, benchmarking kutatásokkal, jogszabályfigyeléssel és szakmai előadásokkal támogatja.

A LEO közgyűlésén új tisztségviselőket is választottak: Schönhauer Andreát alelnöki és Ruzsinszki Tibort felügyelőbizottsági tagi pozícióba. A választás során a teljes tagság nevében gratuláltak az új tisztségviselőknek, és megköszönték Pálfalvi Zsuzsa leköszönő alelnök munkáját.