Ritka Lexus GX 460 bukkant fel a magyar határon, kanadai körözés alatt

Egy Kanadából származó, körözött Lexus GX 460 modellt foglaltak le a magyar hatóságok a beregsurányi közúti határátkelőhelyen.

A beregsurányi határátkelőnél csütörtökön egy líbiai férfi próbált kilépni az országból, de a rendőrségi ellenőrzés során kiderült, hogy a férfi által vezetett Lexus GX 460-as típusú gépkocsit a kanadai hatóságok körözik. A police.hu beszámolója szerint a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság munkatársai előállították a járművezetőt, és lefoglalták a körözött járművet.

A Lexus GX 460 egy nagyméretű, akár hét személy szállítására is alkalmas luxus terepjáró, amelyet egy 4,6 literes V8-as szívó benzinmotor hajt. Ez a motor egy hatfokozatú automata váltón keresztül 305 lóerő teljesítményt és 446 Nm nyomatékot biztosít a kerekeknek.

A police.hu híradása nem áll meg a lefoglalás tényénél, hanem megemlíti egy korábbi esetet is, amikor egy kanadai férfi egy Apple AirTag nyomkövető segítségével hónapokon át követhette nyomon ellopott járművének útját a világban. Az eset pikantériáját az adja, hogy bár egyértelmű volt az autó helyzete, a hatóságok nem voltak képesek lefoglalni az SUV-t.