Paulina: Azt mondták, hogy túlságosan rózsaszín pophercegnő vagyok

„Ha már kő, akkor legyen drágakő. Jó kis színt ad a lemeznek, borítónak, sminknek és a színpadi elképzelésnek. A rubin jelentése például az energikus, nőies kisugárzás, és emiatt igazán örülök, hogy így jött ki” – magyarázza Paulina az első saját nagylemezének címét az interjúban.

Az énekesnő elmesélte, hogy az X-Faktor körüli hajtás miatt egy időszakban nehezen ment neki a dalírás. Az életem minden területére kihatott a tehetségkutató, ami megnehezítette a dalszerzést. Éjszakánként a zongoránál ülve töprengett, hogy vajon ez minden, amit tud. Az Aranyapámat és az Ajándékot megírta, de aztán elbizonytalanodott, és csak most meri ezt bevallani.

Geszti Pétertől kért tanácsot a műsorba jelentkezés előtt, aki azt mondta neki, hogy az X-Faktorban való szereplés sok lehetőséget hozhat számára. Paulina már tinédzserkora óta készült az énekesi pályára, és a TikTokon keresztül építette fel követőtáborát, amely a műsorban is segítségére volt.

Az énekesnőt már korábban is megkeresték az X-Faktor szerkesztői egy szigetes koncertje után, de akkor még nemet mondott, mert nem akart a popos csillogás részese lenni. Angolul írt dalokat gimnazistaként, de végül magyar dalszövegírásra váltott Geszti Péter tanácsára.

Paulina szerint a női előadók kevesebb figyelmet kapnak a hazai zeneiparban, és ritkábban lépnek fel nagyszínpadokon. Úgy véli, hogy a nők hátrányban vannak, de nem szeretné ezt kifogásként használni, inkább a zenéjével szeretne előrébb jutni.

Az énekesnőt egy fesztivál korábban túlságosan rózsaszín pophercegnőnek nevezte, de idén is meghívták fellépni. Az interjúban számos más téma is szóba került, többek között az X-Faktor működése, zenei hatások és a Celeb vagyok... ments ki innen! műsor. Az interjú teljes tartalma a Telex After legújabb adásában hallgatható meg.