Kabriók a nyári szezonra: Audi A3 és Fiat 500

A nyári időszak közeledtével sokan gondolkodnak el azon, milyen élmény lehet kabrióval suhanni a napsütésben. Két népszerű modell, az Audi A3 és a Fiat 500 lehet a tökéletes választás azok számára, akik a szabadtetős autózás örömeit keresik.

A kabriók iránti kereslet csökkenése ellenére még mindig akadnak olyan modellek, amelyek megállják a helyüket a használtautó-piacon. Az Audi A3 és a Fiat 500 olyan járművek, amelyek különböző előnyökkel rendelkeznek a leendő tulajdonosok számára.

Az Audi A3 Cabrio (8V típus) 2014 és 2020 között készült, teljesítménye 115 és 310 lóerő között mozog, és az ára 5 millió forinttól kezdődik. A második generáció már sokkal vonzóbb külsővel büszkélkedhet, és a helykínálat is bővült. A jármű agilitása közel áll a Sportback-verzióéhoz, annak ellenére, hogy tető nélküli kivitelről van szó. Az Audi A3 Cabrio esetében a felszereltség változatos lehet, és nem minden modell rendelkezik modern műszerfallal vagy ülésfűtéssel. A puha tető jó szigeteléssel bír, és 50 km/óráig menet közben is automatikusan nyitható. Azonban a bonyolultabb mechanika miatt több zaj keletkezhet, és a gyenge akkumulátor hibaüzenetet generálhat a kabriótető vezérlőegységében.

A Fiat 500C gyártása 2009 óta tart, teljesítménye 69 és 179 lóerő közötti, és 2 millió forinttól vásárolható meg. A kis olasz jármű előnyeit a tavaszi időben lehet igazán élvezni, hiszen a szövet tető 60 km/óráig automatikusan eltűnik a hátsó utasok feje mögött. A Fiat 500C retró külseje időtálló, de a futómű és a kormányzás nem a legkényelmesebb, a belső tér pedig szűkös lehet. A Fiat 500C-t városi kisautónak tervezték, és a teljesen elektromos utód már kabrióként is elérhető. A gyenge pontok között szerepelnek a rozsdásodó hátsó hangtompítók, az elektronikai problémák és a burkolati részek leválása. A tető általában megbízhatóan működik, de ha probléma adódik, az gyakran az elektronikai hibákra vezethető vissza.

: article-1