A minden korábbinál erősebb dízelmotorral érkező Land Rover Defender

Megérkezett a 2025-ös modellévű felfrissített Land Rover Defender, amely mostantól még erősebb dízelmotort rejt a motorháztető alatt.

A Land Rover Defender aktuális kivitelének legújabb változata, amelyet 2020-ban mutattak be először, most egy jelentős frissítésen esett át. Az új D350-es modell egy 3 literes 6 hengeres turbódízel motorral büszkélkedhet, amely lágyhibrid technológiával van kiegészítve. Ez a motor nem kevesebb, mint 350 lóerős teljesítményt és 700 Nm-es nyomatékot képes produkálni.

Ez jelentős előrelépés a korábbi D300-as csúcsmodellhez képest, amely hasonló erőforrás mellett 300 lóerőt és 650 Nm nyomatékot tudott csak felmutatni.

A Defender újdonságai közé tartozik a Signature Interior Pack is, amely prémium komfortüléseket kínál. Ezek az ülések szellőztetettek, fűthetők, egyedi fejtámlákkal rendelkeznek, az első ülések pedig 14 irányban állíthatók elektromosan, memória funkcióval ellátva.

A gyártó bejelentette a Defender 110 Sedona Edition limitált szériás változatát is, amely egy évig lesz elérhető. Ezt a modellt egyedi vörös fényezés és 22 colos fekete könnyűfém-felnik teszik azonosíthatóvá.

A frissített Defender áraival kapcsolatban a gyártó egyelőre nem közölt információkat.