Kiskorúakat zaklató férfit ítéltek el

Hat év börtönre és hét év közügyektől eltiltásra ítélte a Budapest Környéki Törvényszék azt a férfit, aki szexuálisan zaklatta a felügyeletére bízott kiskorú gyermekeket. Az ítélethirdetés során a vádlott rosszul lett, ezért mentők szállították kórházba.

A Budapest Környéki Törvényszék közleménye alapján a férfi a család barátjaként, a nagymama révén került kapcsolatba a sértettekkel, és 2014-2015-ben többször is vigyázott a két kiskorú gyermekre. A vádlott a kisebbik gyermeket fürdetés közben szexuálisan zaklatta, és még a kislány kérésére sem hagyta abba a cselekményt, ami miatt a gyermek félelmében a konyhába zárkózott be.

Az ítélet részletei szerint a férfi éjszakánként is szexuális közeledést tett a mellette alvó gyermek felé. Az idősebbik gyermeket pedig szexuális cselekményre szólította fel, és amikor a kislány nem tett eleget a kérésnek, a vádlott bántalmazta őt.

A törvényszék a férfit folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak és folytatólagosan elkövetett szexuális kényszerítés bűntettében találta bűnösnek. Ennek következtében hat év szabadságvesztésre és hét év közügyektől való eltiltásra ítélte. A védő felmentésért vagy enyhítésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős. Súlyosan kötelességszegő magatartásával a vádlott mindkét felügyeletére bízott kiskorú sértett értelmi, erkölcsi és érzelmi fejlődését veszélyeztette.