Rablás Baranyában: Anya és két kiskorú fia is részt vett

Másodfokon jogerős ítélet született egy baranyai rablás ügyében, ahol egy nyolcgyermekes anya két kiskorú fiával együtt kirabolta egy idős férfi otthonát. A Pécsi Törvényszék ítélete szerint a nő tizenegy év és hat hónap, míg férje nyolc év, testvére pedig kilenc év hat hónap fegyházra ítéltetett, továbbá mindhármójukat tíz évre eltiltották a közügyektől.

A 2022 nyarán történt eset során a nő először egyedül kereste fel a 76 éves férfit, akivel korábban szexuális viszonyt folytatott. A férfi elárulta neki, hogy tűzifavásárlás céljából nagyobb összegű készpénzt tart otthon. Ezt követően a nő még aznap este visszatért, de már nem egyedül, hanem férjével, testvérével és két fiával.

A családtagok közösen támadtak az idős férfira, aki a sötétben botorkálva az ajtót nyitotta ki, amikor a nő testvére rárúgta azt. A támadás során a férfi ütéseket és rugdosásokat szenvedett el, valamint a lábukkal leszorították a kezét, hogy ne tudja megvédeni a pénztárcáját.

A támadók elvették a férfi 155 ezer forintját, bankkártyáját és személyes iratait. A bankkártyával kísérletet tettek arra, hogy 500 ezer forintot vegyenek fel, de a PIN-kód hiányában ez nem sikerült. A pénztárcát és a benne lévő iratokat később elégették.

Az idős férfi a támadás következtében nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, és bal vállán maradandó sérülések keletkeztek. A bűncselekmény elkövetői között szereplő két kiskorú fiú is több hónapos fegyház, illetve fogház büntetéssel néz szembe.