Apja halálának megrendezését gyanítja egy ausztrál nő

Egy fiatal ausztrál nő szembesült azzal a meglepő helyzettel, hogy hivatalosan halottnak nyilvánították az apját, miközben biztos benne, hogy az édesapja él.

A 26 éves nő egy Reddit bejegyzésben osztotta meg különös történetét, amelyben segítséget kért a közösségtől. A Mirror brit bulvárlap számolt be az esetről. A nő elmondása szerint sosem volt szoros a kapcsolata az apjával, aki fiatal korában kábítószer-függővé vált és elhagyta a családot.

A nő 21 éves korában értesült arról, hogy apja haldoklik és szeretne vele beszélni. Ekkor tudta meg, hogy az apját már tizennégy éve pszichiátriai klinikán kezelik.

Amikor a nő felhívta a klinikát, hogy beszéljen az apjával, tájékoztatták, hogy a beszélgetést végig hallgatni fogják, és bizonyos témákat, mint például "bandák, szekták, vagy az illuminátusok", nem hozhat szóba.

A nő szerint az apja szellemi állapota súlyosan károsodott a droghasználat következtében, és a beszélgetés során úgy tűnt, mintha egy gyermekkel beszélne.

Néhány évvel később, 2022-ben a nőt értesítették, hogy apját kiengedik a pszichiátriáról, tizenhét év után. A nő azonban úgy döntött, nem foglalkozik az üggyel, és nem tartotta a kapcsolatot az apjával és annak családjával.

A probléma akkor merült fel, amikor a nő útlevelet szeretett volna igényelni, és ehhez szüksége volt a szülei születési anyakönyvi kivonatára. Az ügyintézés során derült ki, hogy az apja állítólag meghalt, éppen abban az időben, amikor a nőt értesítették a pszichiátriáról való kiengedéséről.

A nő megkapta az apja 2022-ben kiállított halotti anyakönyvi kivonatát, de emlékezett arra, hogy egy 2023-as fotót látott az apjáról a Facebookon. Az apja egy családi összejövetelen vett részt, ahol az unokatestvére újszülöttjével is találkozott. A nő ellenőrizte az apja Facebook-profilját, amely teljesen nyilvános és aktív volt, rendszeresen frissült közös családi fotókkal.

A nő elgondolkodott azon, hogy az apja esetleg megrendezhette a saját halálát, hogy elhagyja a pszichiátriát. A Reddit hozzászólói megpróbálták megnyugtatni, mondván, hogy valószínűleg csak egy adminisztrációs hiba történt, amit jelentenie kellene a hivatalnak és az apja családjának is.