Egy klasszikus mobiltelefon újjászületése

Az 1999-ben bemutatott Nokia 3210 mobiltelefon új kiadásban tér vissza a piacra, megőrizve retro dizájnját.

Az eredeti modell megjelenése óta eltelt évtizedek után a HMD vállalat úgy döntött, hogy ismét életre kelti a klasszikus készüléket. A Nokia 3210 új verziója a korábbi idők egyszerűségét hivatott felidézni, miközben modern korunk egyik alapvető igényének, a 4G-képességnek is megfelel.

A HVG információi szerint a telefonban egy 2 megapixeles kamera, egy zseblámpaként is használható vaku, egy 1450 mAh kapacitású akkumulátor és a legendás Snake játék kapott helyet.

A HMD vállalat nem titkolt célja, hogy az újraélesztett készülékkel az emberek ismét több időt töltsenek el egymás társaságában, és kevesebbet a képernyők előtt. Ezt a szándékot támasztja alá egy kutatás is, amely szerint a Z generáció tagjainak 61 százaléka tudatosan hagyja félre időnként az okostelefonját, míg a 16-24 éves korosztály 38 százaléka aggódik amiatt, hogy túl sok időt tölt a készüléke előtt.

A megújult Nokia 3210 a tervek szerint május közepétől lesz elérhető a hazai üzletekben, arany kék és szürke színben, 32 ezer forintos árcédulával.