Újabb streaming-szolgáltató szigorítja a jelszómegosztást

A Disney+ streaming-szolgáltató bejelentette, hogy szigorítani fogja a jelszómegosztást, és a folytatásokra építő filmekkel kívánja növelni az előfizetők számát. A vállalat részvényei 8 százalékot estek az év eleje óta.

A cég szerint jó úton haladnak céljaik elérése felé, hiszen az új előfizetők száma és az áremelések hozzájárultak a streaming üzletág veszteségeinek csökkentéséhez. A Disney+ világszerte hatmilliónál is több új előfizetőt szerzett január és március között, ezzel az előfizetők száma már meghaladja a 117 milliót.

A vállalat bejelentette, hogy néhány országban már idén nyáron megkezdik a jelszómegosztás szigorítását, és szeptemberre mindenhol bevezetik ezt a gyakorlatot. Úgy vélik, ez hozzá fog járulni az előfizetők számának további növekedéséhez.

A Disney további reményeket fűz a folytatásokhoz is. Olyan népszerű filmek, mint a Vaiana és az Agymanók folytatásai, valamint a Deadpool és a Majmok bolygója újabb részei várhatóan a mozikasszákat is megtöltik majd.

Bob Iger, a Disney vezérigazgatója szerint a Disney+ 47 millió dolláros nyereséget produkált az év első három hónapjában, ami jelentős javulás az egy évvel korábbi 587 millió dolláros veszteséghez képest. A vállalat élményrészlegének, amely a vidámparkokat és a körutazásokat foglalja magában, bevételei 10 százalékkal nőttek. Ennek eredményeként a Disney összbevétele mintegy 22,1 milliárd dollárra, azaz 1 százalékkal emelkedett.