Útlezárások és terelések nehezítik a közlekedést

Teljes a káosz a magyar úthálózaton, több helyen is útfelújítások és események miatt érdemes előre tájékozódni a közlekedési helyzetről.

Az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán karbantartási munkálatokat végeznek a Velencei-tó térségében, ahol az 51-es kilométernél csak a belső sáv járható, és a torlódás már meghaladta a négy kilométert. A 45. Tour de Hongrie kerékpárverseny 2024. május 8-án veszi kezdetét Karcagról, és öt napon át tart, több megyét érintve, ami további forgalmi változásokat okozhat. Az M44-es autóút új szakaszát Lakitelek és Szentkirály között adták át, de itt 3,5 tonnás súlykorlátozás van érvényben.

Az M1-es autópályán új terelést alakítottak ki a Tata/Környe és a Komárom/Kisbér csomópontok között, mindkét irányban módosították a forgalmi rendet. Az M6-os autópálya új szakaszát Bóly és Majs között már a személygépkocsik használhatják, matrica nélkül, de a tehergépjárműveknek továbbra is az 56-os és 57-es főutakon kell közlekedniük Horvátország felé. Az M6-os autópályán Százhalombatta térségében aszfaltozási munkálatok miatt korlátozások vannak érvényben, és a Százhalombatta-dél csomópontnál a felhajtó ágat lezárták, a lehajtó ág viszont használható.

Végül a magyar-szlovén határszakaszon, a Kétvölgy és Szentgotthárd közötti összekötőutat a szlovén határátkelőnél lezárták, kerülőútként Felsőszölnök felé lehet közlekedni. A határátlépéssel kapcsolatos további információkért érdemes felkeresni a rendőrség honlapját.