„Az orvosok miatt halt meg a testvérem!” – Zárt osztályra vitték a koponyasérült férfit

Egy hónapig volt kómában László, mielőtt meghalt volna. A nővére szerint az orvosok hibáztak, és a pszichiátriai kezelés okozta a halálát.

László tragédiája mély nyomot hagyott a családjában. Tímea, a nővére, fájdalmát és dühét az orvosok felé irányítja, akik szerinte felelősek testvére haláláért. A férfi egy szórakozóhely előtt elesett és többszörös koponyatörést szenvedett, amiért előbb balesetire, majd egy neurológiai osztályra vitték át. A baleset után László állapota olyannyira súlyossá vált, hogy egy hónapon keresztül kómában feküdt, mielőtt élete végérvéget ért.

Tímea szerint testvére állapota javulásnak indult a neurológiai osztályon, és teljesen el tudta látni magát, ám ezt követően a férfit átszállították egy pszichiátria zárt osztályára, ahol a gyógyszereit állították be, de végül ott tartották és másfél héten át folyamatosan szedálták. A nő szerint László annyira begyógyszerezték, hogy jóformán ülni is alig tudott egyedül.

„Aztán körülbelül két héttel később délután felhívtak: a testvéremet mozdulatlanul találták az ágyon fekve, leállt a légzése. Ekkor még újra tudták éleszteni, de már nem tért magához: még egy hónapot élt agyhalottként” – mondta Tímea a Blikknek. A nő azóta több szakvéleményt is beszerzett, köztük olyanokat, amelyek szerint egyértelműen a pszichiátrián kapott gyógyszerek miatt állt le a férfi szíve. Az ügyben rendőrségi eljárás indult, s a nyomozás jelenleg is folyik.

Tímea kétségbeesetten keresi a válaszokat és a felelősségre vonást, de úgy érzi, minden út az orvosokhoz vezet vissza. Az eset körülményei és a pontos orvosi eljárások részletei azonban nem kerültek nyilvánosságra a forrásokban.