A fehérgalléros álom vége

Pá-pá home office, négynapos munkahét, extra fizuemelés. Billeg a munkavállalók háromlábú széke.

Ez itt az on the other hand, a portfolio vélemény rovata.

A Covid, a háború és az elmúlt évek ellenére a fehérgalléros munkaerő aranykorát élte. Az irodai munka egy kényelmes fotelként jelent meg, ahol a munkavállalók kényelmesen helyet foglalhattak, és a demográfiai nyomás, valamint az alacsony munkanélküliség miatt maguk dönthették el, hol és milyen feltételekkel dolgoznak. A home office gyakran otthon vagy egy kellemes kávézóban is megvalósítható volt, és a munkavállalók számos extrát vártak el, mint például közlekedési támogatás vagy ingyenes parkolóhely.

Azonban az idei és a jövő év változást hoz. A munkáltatók és a HR-esek fáradtak a keresleti piacból, és a gazdaság lassulásával, a GDP stagnálásával és a fogyasztói kereslet visszaesésével a munkaerőpiac is gyengül. A vállalatvezetők már nem a létszámbővítésre koncentrálnak, hanem a meglévő munkaerő megtartására és a digitális átállásra. A mesterséges intelligencia és a digitalizáció felé fordulnak, nem az élőmunka felé.

A rugalmas munka ethosza is megkérdőjeleződik. A home office és a négynapos munkahét hatékonyságnövelő hatása nem bizonyult tartósnak, és a legnagyobb amerikai tech cégek, mint a Google, Microsoft és Apple, már visszahívják dolgozóikat az irodákba. Magyarországon a Magyar Telekom is befejezte a négynapos munkahetet tesztelő programját.

Az egyenlőség és az érdem alapú karrier reménye is törékenynek bizonyul. A távoli munkavégzés és a csökkenő munkahelyi interakciók miatt a munkavállalók lemaradhatnak, és a generációs szakadék is nőhet. A Covid alatt sok alkalmatlan vezető került pozícióba, és a távoli munkavégzésben nehezen fejlődhetnek tovább.

A cikk szerzője tanácsokat is ad: a munkavállalóknak érdemes olyan pozíciókat keresniük, mint az "ESG szakértő" vagy a "Digitalizációs guru", és a vezetőknek önkritikát gyakorolniuk, világosan kommunikálniuk és a mesterséges intelligencia munkahelyi felhasználását előmozdítaniuk.