Fotókon az M1-esen porig égett kamion

Sokkoló képek kerültek nyilvánosságra az M1-es autópályán történt balesetről, ahol egy szivacsokat és matracokat szállító kamion vált a lángok martalékává Börcsnél.

A tragikus esemény hétfő délután történt az M1-es 135-ös kilométerszelvényében, az országhatár felé vezető oldalon. A baleset következtében jelentős torlódás alakult ki, a forgalom mintegy 4 kilométer hosszan állt.

A tűz nem csak az egyik oldalon okozott fennakadást, hanem a füst átterjedhetett a Budapest felé vezető irányba is. A helyszínre érkező győri és mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók, valamint az abdai, börcsi és öttevényi önkéntes tűzoltók közös erőfeszítése révén sikerült megfékezni a lángokat. A tűz kisebb mértékben a közeli növényzetre is átterjedt, amit kézi szerszámok segítségével oltottak el.

A tűzoltók a tűz megfékezése után hőkamerával ellenőrizték a szerelvényt, és a rakományt is átvizsgálták, valamint hűtőmunkálatokat végeztek. Az érintett útszakasz összesen öt órán át volt lezárva, ami további fennakadásokat okozott az autópályán.