Index On Tour - A Dunakanyar rejtett kincsei

A budapesti kirándulók első számú célpontja a Dunakanyar, és a térség vonzereje a kiköltözők körében is egyre növekszik. A Pilis, a Börzsöny és a Duna közelsége vonzza a városi embereket, akik a Covid óta még inkább értékelik a nyugodt, zöld környezetet és a kisközösségi életformát.

A Dunakanyar nemcsak a természet szerelmeseinek kínál kikapcsolódást, hanem azoknak is, akik a város zajától távol, mégis közel a fővároshoz szeretnének élni. Az elmúlt időszakban egyre többen döntenek úgy, hogy a belvárosi nyüzsgést egy csendesebb, természetközeli helyre cserélik.

Nagymaros, amely idén ünnepli 700. születésnapját, csak egy a sok vonzó település közül a Dunakanyarban. A térség másik két gyöngyszeme, Verőce és Zebegény szintén kedvelt célpontok, mind a kirándulók, mind a letelepedni vágyók körében. Ezek a helyek tökéletes egyensúlyt kínálnak a természet közelsége és a közösségi életforma között.

A Dunakanyarhoz vezető utakon azonban érdemes óvatosnak lenni, hiszen a közlekedési balesetek bármikor megtörténhetnek. Legutóbb az M9-es autóúton történt baleset, ahol két autó rohant egymásba. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a baleset miatt az autóút Duna felé vezető oldalát a 9-es kilométernél teljes szélességében lezárták. Az esethez a tolnai önkormányzati, valamint a szekszárdi hivatásos tűzoltók vonultak ki, és a helyszínre a mentőket is riasztották. Az ilyen események rávilágítanak arra, hogy a természet közelsége mellett a biztonságos közlekedésre is nagy figyelmet kell fordítani.