Befektetők milliárdokat vontak ki a hedge fundokból

Március hónapban a befektetők 9,9 milliárd dollár értékben vonták ki a tőkéjüket a fedezeti alapokból, ami a 22. egymást követő hónapot jelenti, amikor a tőkekivonások meghaladták a befektetéseket, annak ellenére, hogy a pozitív hozamok folyamatosak voltak.

A Nasdaq eVestment által közzétett jelentés szerint a márciusi 9,9 milliárd dolláros tőkekivonás jelentős növekedést mutat a februári 780 millió dolláros kiáramláshoz képest. Ez a folyamat már több mint két éve tart, hiszen ez volt a huszonkettedik hónap, amikor a befektetők több pénzt vettek ki, mint amennyit befektettek.

A jelentés kiemeli, hogy bár márciusban nem volt rekordmértékű a kiáramlás, a befektetők továbbra is óvatosak a fedezeti alapokba történő jelentős befektetésekkel kapcsolatban, annak ellenére, hogy az alapok minden stratégiában pozitív teljesítményt mutattak. Az alternatív kockázati prémium stratégia, amely részvényekkel és származtatott eszközökkel kereskedik a piaci pozíciók semlegesítése érdekében, közel 12%-os hozamot ért el a negyedév során, míg a menedzselt határidős ügyletek stratégia 4%-os hozammal zárta márciust, és az év eleje óta körülbelül 9%-os növekedést ért el.

A legnagyobb kiáramlást, összesen 2,7 milliárd dollárt, a multistratégiás fedezeti alapok szenvedték el márciusban. Ezek az alapok tartalmazzák a világ legnagyobb fedezeti alapjait is. Ennek ellenére a multistratégiás hedge fundok által kezelt vagyon március végén meghaladta a 700 milliárd dollárt, ami minden idők legmagasabb értékét jelenti.

: Forrás: Reuters