A YouTube új AI-funkciója: az „Ugrás előre”

A YouTube bevezette az „Ugrás előre” nevű új mesterségesintelligencia-funkciót, amely lehetővé teszi a prémium előfizetők számára, hogy egy dupla koppintással a videók legfontosabb részeire ugorjanak. Ez az újítás a felhasználói élményt hivatott javítani, és már a youtube.com/new oldalon keresztül elérhető, de csak a mobilalkalmazásban.

A funkció a YouTube mesterségesintelligencia-képességeit és a felhasználói adatokat használja fel annak érdekében, hogy azonosítsa és a nézőket közvetlenül a videók legérdekesebb szegmenseihez irányítsa. Ez a tíz másodperces ugrástól eltérő megoldás, amely a nézők szokásaihoz igazodik, és a gyakran kihagyott részeket hagyja ki.

Amikor a felhasználók aktiválják az „Ugrás előre” funkciót, egy YouTube Premium jelvényt tartalmazó értesítés jelenik meg, amely megerősíti a műveletet. A kijelzőn az „Átugrás egy gyakran kihagyott szakaszon” üzenet is megjelenik, ami segít a felhasználóknak megérteni, hogy a következő lényeges részhez navigálnak.

A funkció tesztelése után most már szélesebb körben is elérhető, azonban a 9to5Google jelentése szerint jelenleg csak az Egyesült Államokban, angol nyelvű videók esetében használható, és az Android-alkalmazásban érhető el. Az elérhetőség bizonyos videómetrikák, például a magas nézettség függvényében változhat.

A prémium tagok számára az „Ugrás előre” funkció június 1-jéig próbálható ki. Ezt követően a YouTube dönt a funkció jövőjéről, figyelembe véve a felhasználói visszajelzéseket és a funkció népszerűségét.