A mesterséges intelligencia hamarosan segíthet a munkahelyi jelenlét optimalizálásában

A Microsoft új alkalmazása, a Microsoft Places, és a Copilot chatbot integrációjának köszönhetően a mesterséges intelligencia jelentős szerepet kaphat az irodai munkavégzés megszervezésében 2024 második felében.

A Microsoft Places alkalmazás lehetővé teszi a munkatársak számára, hogy lássák egymás beosztását, tartózkodási helyét és az irodák telítettségét, ezáltal könnyebbé téve a közös munkát és a találkozók összehangolását. A HRportal cikke szerint a flexibilis munkavégzés iránti igény már alapelvárás a munkavállalók körében, és a globális alkalmazottak közel fele várhatóan rugalmasabb munkarendet vagy munkavégzési helyet fog kérni a következő egy évben. A munkavállalók 43 százaléka érzi úgy, hogy a rugalmas munkavégzés során elszakadt a cégétől.

A Microsoft Places nem csak a koordinációt és a kapcsolatokat javítja, hanem a munkahelyi hatékonyságot és a bevonódást is optimalizálja. Az alkalmazás funkciói az Outlookban és a Microsoft Teamsben is elérhetők, így a rugalmas munkakoordináció és kapcsolat a megszokott munkafolyamatokon belül is megvalósítható.

A Places segítségével a munkatársak és az iroda különböző helyiségei közötti koordináció egyszerűbbé válik. Az alkalmazás helymeghatározási funkciójának köszönhetően könnyebb lesz beállítani és megosztani a munkatársakkal a javasolt helymeghatározási ütemtervet.

2024 második felében a Microsoft Places integrálva lesz a Copilot nevű chatbottal, amely még nagyobb szerepet kap a szervezésben. A Copilot segít eldönteni, hogy mely napokon érdemes bejönni az irodába, kiemelve olyan tényezőket, mint a személyes megbeszélések, a vezető várható jelenléte, vagy hogy melyik napon lesz bent a legtöbb munkatárs.

A Copilot képes lesz arra is, hogy az információk alapján módosítsa a beosztást, az ajánlott napokon az irodára változtassa a munkavégzés helyét, és átütemezze a személyes megbeszéléseket.

A munkavállalók, miután eldöntötték, hogy mely napokon fognak bejönni, az Outlookban elérhető keresővel kereshetnek helyiségeket és íróasztalokat a megbeszélésekhez és a koncentrált munkához. A Places betekintést és elemzést is nyújt a terek kihasználtságáról, lehetővé téve az alacsony kihasználtságú napokon az emeletek összevonását, az étkezési szolgáltatások módosítását, vagy több tárgyalóterem elérését a munkamódszerek támogatása érdekében.