A Dortmund BL-döntős, a PSG kapufái nem segítettek

A Borussia Dortmund 11 év után ismét bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, miután a visszavágón is legyőzte a Paris Saint-Germain csapatát. A PSG hazai pályán sem tudott fordítani, így a német együttes kettős győzelemmel, kapott gól nélkül került a fináléba.

A párizsiak aktívabbak voltak, de a Dortmund a védekezésnek szentelte minden erejét, így a labda nagyrészt a PSG-nél volt. Az első félidő legnagyobb helyzetét Adeyemi hagyta ki, aki egy gyors kontrát követően veszélyes lövéssel próbálkozott, de Donnarumma bravúrral hárított. A PSG a második félidő elején fokozta a nyomást, Zaire Emery a kapufát találta el, majd nem sokkal később Hummels fejese után már a Dortmund vezetett.

A PSG tovább támadott, Ramos, Mendes és Mbappé is próbálkozott, de a kapufák és a léc álltak az útjukba. Luis Enrique hármat is cserélt, előbb Marco Asensio és Bradley Barcola állt be, majd Li Kang In is pályára lépett, de a változatosság kedvéért még Vitinha is lőtt egy kapufát, gól azonban nem született. A Dortmund stabil védekezése és Kobel kapus védései mellett a németek kontráira rendezkedtek be, és végül megőrizték előnyüket.

A Dortmund 2013 után jutott be ismét a BL-döntőbe, ahol akkor a Bayern München volt az ellenfele. Most is van esély a bajorokkal való találkozóra, ha szerda este legyőzik a Real Madridot.

BAJNOKOK LIGÁJA, ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

  • Paris Saint-Germain – Borussia Dortmund 0–1 (0–0), továbbjutott: Dortmund 2–0-s összesítéssel.
  • szerda, 21 óra: Real Madrid – Bayern München (első mérkőzés: 2–2) – élőben az Indexen!