Nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar

A BigSEE ljubljanai nemzetközi design díj winner kategóriájában elismerést kapott a Zazie Bistro & Bar, melyet az este’r partners belsőépítészeti koncepciója alapján valósítottak meg, és így Budapest új törzshelye lehetőséget kap a legjobb közép-európai építészeti és belsőépítészeti megoldások közötti megmérettetésre.

A BigSEE Architecture Award az építészet, a belsőépítészet és a kreatív iparágak terén elért kiváló eredményeket, alkotásokat ismeri el, ahol a zsűri számára az innováció, a fenntarthatóság, az eredetiség, a társadalmi tudatosság és a funkcionalitás a díjazásnál kiemelt szempontok.

Budapesti hely a nyerő

A Zazie Bistro&Bar a BigSEE ljubljanai nemzetközi design díj winner kategóriáját nyerte el, amelynek köszönhetően a tervezőcsapat személyesen is bemutathatja a projektet a Design hét Ljubljana programsorozatán. Radnóczy Eszter, az este'r partners belsőépítész iroda alapítója által tervezett hely, Bíró Dániel séf vezetésével hamar a helyiek kedvencévé vált.

A belsőépítészeti megoldások középpontjában a folyó áramlásának inspirációja áll, amely a MOL Campus épület üvegfelületén is megfigyelhető. A belső falakat egy különleges égetett rácsos dísztégla alkotja, melynek hatását a mennyezeten lebegő textilek hullámozása fokozza.

A projekt alapgondolata a MOL Campus kortárs, városi attitűdjének és a természeti elemeknek az ötvözése, amelyek a bisztró minden helyiségében jelen vannak.

Az éttermi enteriőr tervezésekor a dunai evezés adta az inspirációt. Az a megnyugtató élmény, amikor a folyó lassan áramlik alattad, bevezet a nádasba, és mindenhol új világok nyílnak meg. Ezt az élményt szerettük volna a design nyelvére lefordítani egy olyan térrel, amely megnyugvást és komfortot sugall, de egyben fel is pezsdít attól függően, hogy melyik napszakban érkezel – mondta Radnóczy Eszter.

A tervezőcsapat a Design hét Ljubljana programsorozata után a londoni Restaurant & Bar Design Awards-on is pályázik a Zazie-val.