Miley Cyrus, Rúzsa Magdi és Azahriah uralták a 2023-as magyar rádiós slágerlistát

Az NMHH kutatása alapján Rúzsa Magdi, Azahriah és Miley Cyrus számait játszották a legtöbbször a magyar rádiókban 2023-ban.

Az NMHH által végzett kutatás szerint, ha végig akarnánk hallgatni az összes tavaly lejátszott zenét, 103 év és kilenc hónapra lenne szükségünk. A magyar rádiók ennyi zenét sugároztak 2023-ban, 147 rádióadó műsorkínálatát elemezve. A legsokszínűbb rádióadó a Bartók volt, 37 864 különböző zeneszámmal, míg a Berettyó Live és a Táska Rádió, valamint a Rádió 1 Budapest kiemelkedően magas ismétlésszámmal játszották ugyanazokat a dalokat.

Rúzsa Magdi 2023-ban a leggyakrabban játszott előadó lett, míg Azahriah, aki egy évvel korábban még csak a 171. helyen szerepelt, 2023-ban a huszadik helyre ugrott előre. A külföldi előadók közül Ava Max és Minelli vezette a listát, változatlanul 2022-höz képest.

A magyar dalok közül továbbra is az Úristen című szám, Szikora Robi és a ValMar közös szerzeménye dominál, amit tavaly több mint 12 ezerszer játszottak le. Az év legtöbbször játszott slágere azonban Miley Cyrus Flowers című dala lett, amelyet több mint 15 ezerszer sugároztak a magyar rádiók.